tarinallistaminen markkinoinnissa

Tarinallistaminen markkinoinnissa

Tarinallistaminen ja tarinankerronta markkinoinnissa on erittäin tärkeää brändisi menestymisen kannalta, koska sillä muodostetaan aitoja yhteyksiä ihmisiin ja aidon yhteyden voimaa ei koskaan kannata aliarvioida. Aidot, voimakkaat yhteydet rakentavat uskollisuutta ja luottamusta eikä niitä voi ostaa mistään, mutta ne ovat elintärkeitä brändisi elinvoimaisuuden kannalta sekä maksavat erilaiset onnistuneet, vaativatkin markkinointiponnistukset aina takaisin. Tarinankerronta brändisi kontekstissa tarkoittaa erilaisten tapahtumien, ajatusten, tekojen ja tunteiden jakamista sanoin ja kuvin maailmalle, jotka joko opettavat tai viihdyttävät. Elämme hektisessä ajassa, jossa kaiken pitää olla koko ajan suurempaa, parempaa ja nopeampaa ja usein ihmiset uivatkin äänekkäiden, vieraiden ja heikkolaatuisten sisältöjen meressä läpeensä väsyneinä. Brändillinen tarinankerronta toimii poijuna, joka pitää brändisi ja brändistäsi syttyvät ihmiset pinnalla samalla, kun muut ympärilläsi hitaasti uppoavat.

 

Sisältömarkkinointi ja liiketoiminta

 

Kaikki brändillinen tarinankerronta on sisältömarkkinointia, mutta kaikki sisältömarkkinointi ei kuitenkaan ole brändillistä tarinankerrontaa, sillä brändin tarinallistaminen tarkoittaa tietynlaista sisältömarkkinointia, joka houkuttelee ihmisiä puoleensa vetoamalla tunteisiin. Tarinat kiehtovat ja saavat meidät välittämään jostain ja kun me välitämme, meissä resonoi jokin ja me toimimme.

 

Tarinallistaminen ja tarinankerronta liiketoiminnassa auttaa kasvattamaan myyntiä ja liikevaihtoa eri brändien kohdalla, mutta on hyvä ymmärtää, että brändin tarinallistaminen on strategiana maratoni, ei pikajuoksu. Tuloksia ja kassavirtaa ei ole luvassa välittömästi, joten jos haluat tuloksia, näyttöjä ja todisteita heti-nyt, on parempi miettiä muita tapoja. Brändin tarinallistamisen tarkoitus ei ole tuoda kauppaa ja konversioita heti, vaan enemmänkin rakentaa itse brändiä, kehittää luotettavuutta ja uskottavuutta sekä vaikuttaa ihmisiin pitemmällä tähtäimellä. ROI:ta kyllä syntyy, ja mitä luultavimmin paljon ja varmasti, mutta pitemmällä aikajänteellä, pitemmällä “konversioikkunalla”. Viivan alle saadaan kyllä lopulta mitattavaa tulosta, mutta mikä parasta, emotionaalisella tasolla brändiin sitoutuneista ihmisistä tulee myös todennäköisesti niitä parhaimpia brändin puolestapuhujia, suosittelijoita ja promoottoreita. Tällä taas on varsinkin kuluttajakentällä aivan mieletön positiivinen vaikutus, sillä vaikutusvaltaisiin brändiä suositteleviin kolmansiin osapuoliin, vaikuttajiin, kuluttajat luottavat eniten.

 

Tarinat ja brändit

 

Meillä kaikilla on jokin tarina kerrottavana, joten valitse omasi. Brändeillä on yleensä useampiakin. Jokainen saavutus, brändin konsepti-ideasta siihen suuntaan, mihin brändi on kulkemassa nyt, sisältää jonkinlaisen tarinan, joten niihin kannattaa paneutua. Miten yritys sai alkunsa? Miten brändisi koskettaa ihmisten elämiä? Millaiset ovat brändin ydinarvot ja -uskomukset ja miksi? Miten tuote/palvelu syntyi? Hyvät tarinat jäävät muistiin, me muodostamme yhteyden niihin sekä hahmoihin niissä ja hyvät tarinat koskettavat meitä tunnetasolla. Hyvät tarinat kaappaavat meidät mukaansa ja saavat meidät tuntemaan olomme osaksi niitä. Me rakastamme jakaa niitä eteenpäin, me alamme uskomaan niihin ja meistä tulee niiden kautta usein brändien puolestapuhujia ja suosittelijoita. Brändillinen tarinankerronta yksinkertaisesti kannattaa ja se sitouttaa, joten teroita kynäsi!

 

Mutta muista, että jos tarvitset sisältömarkkinointiin ketterää ja asiantuntevaa kumppania avuksesi, me Idea Markkinoinnilla olemme aina valmiina auttamaan!

Jaa julkaisu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
markkinoinnin ulkoistus

Näin varmistat, että markkinoinnin ulkoistus onnistuu

Jotkut asiakkaat tekevät joskus sen virheen, että olettavat markkinoinnin ulkoistuksen markkinointitoimistolle tarkoittavan sitä, että tuloksia tulee välittömästi eikä asiakkaan itse tarvitse tehdä yhtään mitään. Kaikki

sisältöstrategia

Mikä on sisältöstrategia ja miksi tarvitset sellaista?

Sisältöstrategiaa voidaan pitää pohjapiirroksena ja jäsenneltynä suunnitelmana sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon linjauksista, raameista, suuntaviivoista, konseptoinnista ja tavoitteista yrityksen laajemmassa markkinoinnissa. Mihin kysymyksiin sisältöstrategia vastaa? Miksi me

Haluatko saada ilmaisen

Modernin markkinoijan työkalupakin?

Kokosimme kaikki tietämämme salaisuudet tähän materiaaliin.
Nappaa taskuun!
2021 © Idea Markkinointi Oy