Kasvua, jossa on ideaa

Muut somekanavat

LinkedIn

LinkedIn on aikaisemmin tunnettu rekrytointiin keskittyneenä kanavana, mutta se kasvaa hurjaa vauhtia ja tarjoaa yhä enemmän sisältöä ja keskusteluja. LinkedIn on liiketoimintakeskeinen ja sopii siksi erityisesti B2B myyntiin. LinkedIn tarjoaa siis monia mahdollisuuksia mainonnan sekä rekrytoinnin saralta.

LinkedIniä ei siis kannata unohtaa somen kanavavalinnoista!

LinkedIn-mainonnan teho perustuu etarkkoihin kohdennuksiin. Voit kohdentaa mainontaa esimerkiksi ammattinimikkeen, taitojen, koulutuksen ja kokemuksen perusteella. Näitä yhdistelemällä tavoitat täsmällisesti määriteltyjä yleisöjä, jotka sopivat juuri sinun tarkoitukseesi.

Kuinka paljon LinkedIn mainonta maksaa?

LinkedInin klikkihinnat ovat usein melko korkeita.

Mikäli mainos on tarpeeksi kiinnostava eli sitä klikataan usein, on järkevämpää tarjota maksua näyttökerroista. Näin toteutuva CPM eli hinta per 1000 näyttöä on tyypillisesti 15-25 €.

Tällä tavalla klikkihinnan saa monesti painumaan jopa alle euron.

TikTok

TikTok on yksi nopeiten kasvavista sosiaalisen median kanavista ja tänä vuonna (2019) TikTokilla on jo yli 500 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää. Luku on huima, sillä TikTok on julkaistu vain muutama vuosi sitten (2016).  TikTokin ideana on jakaa lyhyitä videoita seuraajille, sekä kaikille sovellusta käyttäville.  Vähän kuin käytössäsi olisi pelkästään Instagram-stories höystettynä erilaisilla lisäominaisuuksilla.

 Räjähdysmäisen kasvun myötä myös mainostajat ovat kiinnostuneet alustasta ja siitä, minkälaista kohderyhmää sovelluksen kautta on mahdollista tavoittaa. Tiktokista on jo mahdollista ostaa mainostilaa TikTokin mainostiimin kautta, mutta oman mainostilin luominen, kuten esimerkiksi Facebookissa, ei ole vielä mahdollista. Tätä ominaisuutta kehitetään juuri ja jos olet jo osoittanut mielenkiintosi heidän Marketing self-serve platformia kohtaan, niin tulet saamaan julkaisusta henkilökohtaisen sähköpostin ja täten pääset luomaan mainoksia TikTokiin heti ensimmäisten joukossa.

TikTok Markkinointi ja kohderyhmä

TikTokin käyttäjistä lähes puolet ovat iältään 16-24 vuotiaita, joten markkinoinnin näkökulmasta TikTokista tavoittaa hyvin nuoria ihmisiä. Tämän pohjalta suosittelisin TikTokia mainonnan kanavana niille yrityksille, joiden tuote tai palvelu on suunnattu nimenomaan kyseiselle kohderyhmälle. Ennen mainonnan aloittamista suosittelen lataamaan ja tutustumaan sovellukseen ja tätä kautta kiinnittämään huomiota siihen, minkälainen sisältö saa paljon tykkäyksiä ja katselukertoja. Toisin sanoen pyri sukeltamaan suoraan nuorten “inside” juttuihin ja pyri soveltamaan omaa markkinointiasi näiden juttujen kanssa. Täten mainoksesi ei ole kuluttajille mainos, vaan samaa sisältöä sponsoroituna muun joukossa.

Twitter

Twitter on sosiaalisen median kanava, jota käyttää joka kuukausi jopa 320 miljoonaa aktiivikäyttäjää ympäri maailman.

Twitter-mainonta on vielä meille suomalaisille suhteellisen tuore, mutta suuren suosion saanut ilmiö. Vuoden 2014 loppupuolella Suomeen rantautunut mainosmuoto mahdollistaa tarkasti kohdennettujen, tekstiä, kuvia, videoita ja linkkejä sisältävien mainostwiittien näyttämisen juuri haluamallesi kohdeyleisölle.

Mainosten kohdennusmahdollisuudet

Mainoksia on mahdollista kohdentaa esimerkiksi

Twitter mahdollistaa myös viestisi kohdentamisen juuri heille, jotka ovat jo vierailleet verkkosivuillasi ja ovat luultavasti jo valmiiksi kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi (remarketing).

Kenelle Twitter-mainonta sopii?

Twitter-mainonta sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat tavoittaa edelläkävijät ja herättää keskustelua. Twitter-mainonnan ehdottomia vahvuuksia on mahdollisuus tavoittaa sosiaalisessa mediassa aktiivisia asiantuntijoita hyvin erilaisistakin organisaatioista. Mainonnan kautta saaduista uusista seuraajista ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, ellei yritys ole muutenkin aktiivinen Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa.

Twitter-mainonnan avulla voit muun muassa tavoittaa lisää ihmisiä ja ohjata keskustelua (uudelleentwiittaukset, keskustelut, tykkäykset), kasvattaa yrityksesi seuraajamäärää, ohjata ihmisiä verkkosivuillesi, kerätä liidejä tai jopa kasvattaa suoraa myyntiäsi.

Jodel

Jodel on noussut Suomessa tunnetuksi älypuhelimella käytettäväksi keskustelupalveluksi etenkin nuoremman käyttäjäkunnan keskuudessa. Jodelissa viestitään anonyymina erilaisilla kanavilla, joita löytyy aivan laidasta laitaan.

Nyt Jodelissa voi tehdä myös mainontaa. Jos kohderyhmäsi ovat Jodelissa, miksi et kokeilisi sitä mainoskanavana?

Kohdennusmahdollisuudet Jodelissa

Jodelissa voi kohdentaa mainontaa iän, sukupuolen, ammatin,  sijainnin sekä kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Kaksi mainosmuotoa: Boosted Post ja Display

Jodelissa voi mainostaa käytännössä kahdella tapaa, joko boosted postilla tai display-mainoksella. Display-mainonnassa mainos näkyy sovelluksessa normaalin display-mainoksen tavoin. Se on hyvä valinta silloin, jos yritys haluaa kasvattaa esimerkiksi bränditietoisuutta tai haluaa myyntiä verkkokauppaan. Mainosta klikkaamalla saadaan liikennettä verkkosivulle tai sovellukseen. Mainoksiin voi halutessaan ostaa myös tavallisiin jodlauksiin kuuluvan äänestysmahdollisuuden, eli mainoksen näkijä voi äänestää, tykkäsikö vai eikö tykännyt mainoksesta.

Boosted Post puolestaan näyttää samalta kuin perinteinen jodlaus, eli se ei näytä perinteisellä tavalla mainosmaiselta. Se voi olla teksti-, kuva- tai videomuodossa, kuten muutkin Jodelissa olevat tavalliset jodlaukset. Sponsoroitu julkaisu tulee kyseeseen esimerkiksi silloin, kun halutaan esimerkiksi paikalliselle yritykselle näkyvyyttä lähialueilta. Myös tähän voi halutessaan saada äänestysmahdollisuuden.

Parhaimmillaan Jodel-mainokset herättävät aitoa keskustelua, ja parasta onkin, jos mainostavan yrityksen edustaja keskustelee kommentoijien kanssa reaaliaikaisesti.

Haluatko saada ilmaisen

Modernin markkinoijan työkalupakin?

Kokosimme kaikki tietämämme salaisuudet tähän materiaaliin.
Nappaa taskuun! 

Saatavilla pian.

Miksi valita meidät?

Mitattavaa tulosta

Jos jokin toimenpide ei tuota sinulle mitattavaa tulosta, emme tee sitä. Olemme sitoutuneita tuottamaan sinulle lisäarvoa.

jatkuva raportointi

Kaikki palvelumme tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tuloksista raportoidaan jatkuvasti ja optimointia tehdään koko ajan.

pidämme huolta

Yhteistyössä kanssamme et joudu miettimään mitä tapahtuu vaan olemme yhteydessä asiakkaisiimme jatkuvasti ja kerromme missä mennään ja mitä tehdään.
2021 © Idea Markkinointi Oy