Nimetön-suunn.malli-5-3

Monikanavainen digimarkkinointi: Viisi syytä, miksi yhteen kanavaan tuudittautuminen on turhaa

Kanavat ovat pirstaloituneet. On TikTok, LinkedIn, Facebook, Messenger, Snapchat, Instagram ja vaikka mitä muita. Kanavat ovat erilaisia, niillä on eri käyttäjät ja ne palvelevat ihmisiä eri käyttötarkoituksissa. LinkedInistä suurin osa kuluttaa työasioihin liittyvää sisältöä useimmiten tekstin kautta, kun taas Instagramissa kulutetaan viihdemielessä sisältöä kuvien ja videoiden kautta.

Syy 1: Et tavoita potentiaalisia asiakkaitasi

 • Jos olet vain testannut Facebookissa 1 mainosta, et voi todeta, että somessa markkinoiminen ei toimisi. Jo useammassa avaamassamme asiakascasessa yrittäjällä on ollut käsitteitä esimerkiksi: ‘’ Ei some toimi meidän alalla ’’ ja loppujen lopuksi facebookista saadut liidit ovat 50% halvempia kuin heidän parhaaksi olettamasta kanavasta ja tuovat vielä enemmän rahaa kassaankin. Pyri siis testaamaan 3-5 eri kanavaa markkinoinnissasi, analysoi tulokset ja panosta kanaviin, jotka toimivat.

Syy 2: Et hyödynnä kokonaisuutta

 • Markkinointi ei ole yhden kanavan peli. On tärkeä ymmärtää kokonaisuus; Saamme liidin verkkosivuilta -> myyjämme saa tiedon -> asiakas saa automaattisesti lataamansa oppaan ja hänet ohjataan uutiskirjelistallemme, jossa tuotamme maalämmöstä kiinnostuneelle asiakkaalle hyvää sisältöä. Tai verkkokaupassanne käynyt ihminen näkee mainoksen instagramissa, jonka kautta haluamme uutiskirjeen tilaajia. Hän liittyy sähköpostilistallenne, saa automaattisesti koodin sähköpostiinsa ja luomme automaatioputken, jossa ihmistä muistutetaan koodista ja viedään lähemmäs ostoa.

Jälleen, emme voi olettaa yhden mainoksen tuovan minkäänlaisia tuloksia.

Jos ihminen löytää sinut googlesta ja oletettavasti ei osta sinulta ensimmäisellä kerralla 97% todennäköisyydellä, niin haluat tavoittaa hänet uudestaan, kun se kerran on mahdollista! Seuraavan kerran kun hän menee Facebookkiin, hän näkee mainoksesi ja täten olet jo huomattavasti lähempänä ihmistä.

Syy 3: Et saavuta tarpeeksi usean kosketuspintaa

 • Keskivertainen kosketuspisteiden määrä on noussut vuosittain ja tällä hetkellä se on jo 7-10. Kosketuspisteillä tarkoitetaan sitä määrää kosketuksia, joita tuotteellasi, brändilläsi tai yritykselläsi tulisi olla lopulliseen kuluttajaan ennen tämän luottamusta ja ostopäätöksen tekoa.
 • Huomioitavaa kosketuspisteissä on se, että kosketuspisteiden määrä toki eroaa, mikäli kyseessä on 10€ tuote vs 10 000€ tuote.

Kosketuspisteitä ovat esimerkiksi:

 • Tuotteen näkeminen sosiaalisessa mediassa
 • Kontaktointi sinuun 
 • Uutiskirje
 • Google-mainos
 • Tuotteen näkeminen kaupassa
 • Tuotteen näkeminen kauppakeskuksen valotaulussa

 • Seuraavaksi herää kysymys: Onko helpompi näkyä Facebookissa mahdolliselle asiakkaallesi 8 kertaa vai jakaa mainosbudjettia Facebokkiin, Instagramiin, Googlen hakusanamainontaan ja Youtubeen? Sanoisin, että jälkimmäinen vaihtoehto on helpompi tapa tulla relevantiksi asiakkaan silmissä ja olla vähemmän ärsyttävä.

Syy 4: Et voi ymmärtää koko potentiaaliasi

 • Jos olet aina ollut vain ‘’pakollisissa’’ kanavissa ja tehnyt vain pakolliset asiat, et välttämättä voi edes ymmärtää mitä mahdollisuuksia kanavissa piilee liiketoiminnallesi. Perinteisen facebook päivityksen sijasta voisit laittaa vaikka Linkedinissä tarkasti kohdennetulle ryhmälle personoidun viestin?

Pitäisikö B2B yrityksesi kuitenkin markkinoida esimerkiksi Linkedinissä mielummin kuin Facebookissa? Oletko testannut? Sillä se selviää! Tai vastaavasti onko omatekoiset T-paitasi järkevin tuote mainostaa Googlessa hakusanalla T-paita? Testaamalla se selviää.

Syy 5: Voit menettää kaiken hetkessä

 • Tässä myös asia, jota kannattaa pohtia. Vaikka pääsisitkin yhdessä kanavassa hyviin tuloksiin ja saisit merkittävän kaupallisen hyödyn, sanoisin ettei siihen kannata tuudittautua. Kanavien päivittyessä, algoritmien muuttuessa ja useiden muiden asioiden tapahtuessa voi olla, että samat vanhat ‘’kikat’’ eivät enään toimikkaan kanavassa. Mitäs sitten tehdään?

Älä siis nojaa yhteen kanavaan, vaan pyri laajentamaan kanavien määrää niin, että tilanteen mahdollisesti muuttuessa kävelet tilanteesta voittajana.

Jaa julkaisu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
markkinoinnin ulkoistus

Näin varmistat, että markkinoinnin ulkoistus onnistuu

Jotkut asiakkaat tekevät joskus sen virheen, että olettavat markkinoinnin ulkoistuksen markkinointitoimistolle tarkoittavan sitä, että tuloksia tulee välittömästi eikä asiakkaan itse tarvitse tehdä yhtään mitään. Kaikki

sisältöstrategia

Mikä on sisältöstrategia ja miksi tarvitset sellaista?

Sisältöstrategiaa voidaan pitää pohjapiirroksena ja jäsenneltynä suunnitelmana sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon linjauksista, raameista, suuntaviivoista, konseptoinnista ja tavoitteista yrityksen laajemmassa markkinoinnissa. Mihin kysymyksiin sisältöstrategia vastaa? Miksi me

Haluatko saada ilmaisen

Modernin markkinoijan työkalupakin?

Kokosimme kaikki tietämämme salaisuudet tähän materiaaliin.
Nappaa taskuun!
2021 © Idea Markkinointi Oy