verkkokaupan myynnin kasvattaminen

Miten saimme 40 000€ myynnit asiakkaamme verkkokauppaan yhdessä viikonlopussa?

Jokaisella digiajan markkinointitoimistolla on onnistumisensa ja epäonnistumisensa, niinkuin myös meillä Idea Markkinoinnilla. Joskus tulee takkiin, joskus ei, ja se on normaalia elämää. Me haluamme silti kuitenkin keskittyä enemmän onnistumisiimme ja kertoa niistä myös teille. Yksi osaamisemme ja palvelutarjontamme kulmakivistä on verkkokauppaliiketoiminta ja siellä ovatkin rumpumme pärisseet ja lippumme nousseet salkoihin enemmän kuin kerran. Eräällekin asiakkaallemme saimme aikaan 40 000 euron myynnit yhdessä viikonlopussa.Miten me sitten teimme sen ja ennen kaikkea, miten pystymme saamaan aikaan samanlaisia tuloksia myös sinun verkkokaupassasi?

Kaikki alkaa potentiaalisten asiakkaiden ostotarpeen kasvattamisesta. Ennen vanhaan markkinointi- ja mainosalalla pyrittiin pitkälti luomaan tarve, mutta nykypäivänä kysymykseen tulee enemmänkin tietoisuuden herättäminen olemassaolevasta tarpeesta. Tähän pyrimme ns. “kylmällä” digitaalisella markkinoinnilla, joko ennaltamääriteltyjen asiakasprofiilien mukaisille tai myymämme tuotteen tai palvelun kannalta oleellisiin asioihin kiinnostustaan osoittaneille kohderyhmille. Seuraavaksi siirrymme jos asteen verran lämpimämpään markkinointiin, kun kohdennamme uudelleenmarkkinointia, eli remarketingia, jo myymiimme tuotteisiin tai tuoteryhmiin kiinnostusta osoittaneisiin ja niiden verkkosivuilla vierailleisiin sekä näiden kaltaisille ihmisille, eli “kaksoisolennoille”. Kun suljemme näistä pois kaikki epärelevantit ihmisryhmät, voimme kampanjoida tehostetusti esimerkiksi yhden viikonlopun ajan voimassa olevalla kampanjalla erilaisia toimenpiteitä jo sivuilla tehneille ja kiinnostustaan osoittaneille. Kun tarjoamme mukana vielä esimerkiksi 10-15% alennusta ja korostamme kampanjan lyhyttä kestoa, saamme yleensä rakennettua tarpeeksi insentiiviä ihmisille alkaa nopeasti sovittamaan ostohousuja. Alennusten kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen ja tietoinen kaikista mahdollisista ylilyöntien riskeistä pitämällä tiukasti mielessä oman liiketoiminnan rakenne ja oma brändi.


Tarjoukset verkkokaupassa 👍 vai 👎 ?

Tämänkaltaisista “flash-kampanjoista” ihmisillä esiintyy usein hieman ennakkoluuloja. Monet voivat olla huolissaan esimerkiksi siitä, ostaako kukaan asiakas heiltä enää koskaan normaalilla hinnalla, jos he koko ajan mainostavat vain alennuksella, tai nostavatko esimerkiksi juuri ennen kampanjan alkua täysillä hinnoilla ostaneet ihmiset metelin seuraavana päivänä madalletuista hinnoista. Digitaalisen markkinoinnin erilaisilla kampanjoilla voidaan kuitenkin helposti sulkea pois erilaisia yleisöjä, jotta esimerkiksi juuri ostoksen tehneet eivät näe kampanjaa, vaan esimerkiksi verkkokaupassa ainoastaan viimeisen viikon aikana ostoskoriin jotain lisänneet, mutta ostokset keskeyttäneet ihmiset näkevät kampanjan. Tämänkaltaiset kampanjat toteutettuna tietyillä sykleillä tuottavat kokemuksemme mukaan todella hyviä konversioita sekä ROI:ta, eli tuottoa sijoitetulle mainosrahalle.

Jaa julkaisu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
markkinoinnin ulkoistus

Näin varmistat, että markkinoinnin ulkoistus onnistuu

Jotkut asiakkaat tekevät joskus sen virheen, että olettavat markkinoinnin ulkoistuksen markkinointitoimistolle tarkoittavan sitä, että tuloksia tulee välittömästi eikä asiakkaan itse tarvitse tehdä yhtään mitään. Kaikki

sisältöstrategia

Mikä on sisältöstrategia ja miksi tarvitset sellaista?

Sisältöstrategiaa voidaan pitää pohjapiirroksena ja jäsenneltynä suunnitelmana sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon linjauksista, raameista, suuntaviivoista, konseptoinnista ja tavoitteista yrityksen laajemmassa markkinoinnissa. Mihin kysymyksiin sisältöstrategia vastaa? Miksi me

Haluatko saada ilmaisen

Modernin markkinoijan työkalupakin?

Kokosimme kaikki tietämämme salaisuudet tähän materiaaliin.
Nappaa taskuun!
2021 © Idea Markkinointi Oy