Kasvua, jossa on ideaa

Google-markkinointi

Lisää myyntiä Google-mainonnalla?

Näy siellä, missä asiakkaasikin ovat! Googlen hakusanamainonta on erittäin tehokas tapa lisätä näkyvyyttä ja ohjata ostoaikeissa olevat asiakkaat suoraan luoksesi. Hakutuloksien kärjessä olevat saavat suurimman osan klikkauksista.

Useat yritykset tiedostavat, että markkinointi Googlessa on tehokasta ja siksi asia kiinnostaa, mutta monille voi olla kuitenkin epäselvää, mitä Google-markkinointi oikeasti on. Markkinoinnista puhutaan kaikenlaisilla termeillä ja sen teho perustuu moneen eri tekijään. Tutustu siis Google-mainonnan saloihin ja nostetaan yhdessä markkinointisi uudelle tasolle!

Google-mainonnan hyödyt

Kustannustehokas

Google-markkinointi on erittäin kustannustehokasta. Kun käyttäjä tekee haun Googlessa, hän on jo valmiiksi kiinnostunut tuotteesta tai palvelusta. Kannattaa siis olla näkyvillä, kun tuotteitasi tai palveluitasi etsitään.

Yhteenpeluu muiden kanavien kanssa

Googlen avulla tuet muiden digikanavien tuloksia uudelleenmarkkinoinnilla, tuomalla esimerkiksi Facebook-kampanjan kautta tulleen käyttäjän takaisin sivuillesi suoraan Googlesta.

Lisää yrityksenne tunnettavuutta

Googlen avulla kasvatat yrityksesi tunnettuutta tehden samalla huomattavia tuloksia. Älä siis jätä Google-markkinointia pois yrityksesi toiminnasta. 

Google-hakusanamainonta

Google-hakusanamainonta on erittäin kustannustehokasta ja maksat ainoastaan klikkauksista. Hakusanamainonnan perusperiaate on erittäin yksinkertainen: kun käyttäjä tekee haun jollakin hakusanalla, aktivoituvat sillä hakusanalla mainostavien mainostajien linkit teksteineen hakutulosnäkymään. Tämä mainonnan muoto on tehokasta juurikin sen takia, että ihmiset etsivät tietoa ja ovat mahdollisesti ostoaikeissa. Ole siis näkyvillä kun tuotteitasi tai palveluitasi etsitään. Google-mainonnan klikkihinta vaihtelee yleensä noin 0,10 – 5 euron välillä, riippuen sanakohtaisesta kilpailusta ja halutusta sijoituksesta. Googlessa markkinoimisessa tulee miettiä tarkasti, missä haluamme näkyä ja miten. 

Google Display

Todella harva verkkosivustollesi saapuvista ihmisistä on valmiita ostamaan heti. Miten saada loput kävijöistä asiakkaaksi?

Google-uudelleenmarkkinointikampanjassa markkinoidaan verkkosivustoa tai tuotteita jo sivustolla käyneille henkilöille. Mainokset näkyvät vain sellaisille ihmisille, jotka ovat jo olleet tekemisissä sivustosi kanssa ja näin yrityksesi on heille tuttu. Mainokset näkyvät Googlen Display-verkostossa, joka kattaa lähestulkoon 100% suomalaisista internetin käyttäjistä.

Yksi vanhimpia ja tunnetuimpia internetissä mainostamisen keinoja ovat bannerit eli Display-mainonta.

Googlen Display-mainoksia näytetään miljoonilla eri verkkosivustoilla ja sovelluksissa. Googlen Display -verkosto tavoittaa asiakkaita silloin, kun he seikkailevat eri verkkosivustoilla, katsovat Youtube-videoita, selailevat sovelluksia tai vierailevat Gmail-tilillään. Display-mainonta on tehokasta erityisesti yrityksen brändin ja palveluiden tunnettuuden lisäämiseen.

Tarkoituksena on herättää kuluttajissa inspiraatiota sekä kiinnostusta ja ohjata asiakkaita yritysten sivuille palveluiden pariin. Mainosmuotoja Display-mainoksilla on useita kuten esimerkiksi kuva- ja videomainokset sekä responsiiviset eli verkkosivun sisältöön sulautuvat mainokset. Display-verkoston kautta voidaan toteuttaa myös uudelleenmarkkinointia esimerkiksi verkkosivuvierailijoille, jolloin mainokset tavoittavat yrityksen palveluista jo kiinnostuneet. Kun Display-mainontaa käytetään tähän tarkoitukseen tulee siitä huomattavasti kustannustehokkaampaa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnin tavoite on saavuttaa mahdollisimman hyvä ilmainen näkyvyys hakukoneissa. Hyvin tehty optimointi tuo huimasti lisää kävijöitä sivuillesi ja samalla kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä. 

Kasvata sivustosi liikennettä hakukoneoptimoinnilla.
Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan suunnitelmallisia toimenpiteitä, joilla tehdään sivustosta parempi hakukoneelle ja kävijälle niin, että käyttäjä löytää etsimänsä tiedon ja hakukoneet ymmärtävät, mitä sivusto käsittää ja sisältää.

Hakukoneoptimoinnilla pyritään siis edistämään sivuston sijoittumista hakukoneiden luonnollisiin hakutuloksiin. Luonnollisia hakutuloksia pidetään yleisesti luotettavina, sillä maksetut mainokset merkitään melko selvästi hakutuloksiin. Luonnollisten linkkien kautta sivustolle saapuva kävijäliikenne yleensä viettää sivustolla enemmän aikaa ja kävijät ovat alttimpia tekemään ostoksia verkkokaupoissa. Tämä taas johtaa siihen, että eri alojen yritykset ymmärrettävästi haluavat osuutensa tästä kävijäliikenteestä.

Luonnollisissa hakutuloksissa sijainnilla on todella merkitystä. Karkeasti voidaan ajatella, että 50 % hakutulosten ensimmäisen sivun näkevistä kävijöistä siirtyvät kolmeen ensimmäiseen linkkiin, 49 % jakautuu loppuihin näkyviin linkkeihin ja viimeinen prosentti siirtyy hakutulosten seuraaville sivuille. Tämän vuoksi kilpailu ensimmäisen sivun sijoituksista on lähes toimialalla kuin toimialalla kovaa ja hakukoneoptimointi tarjoaa eväät omien sijoitusten edistämiseen. Tästä päätellen hakukoneoptimointi kannattaa laittaa kuntoon mikäli se ei vielä ole.

Haluatko saada ilmaisen

Modernin markkinoijan työkalupakin?

Kokosimme kaikki tietämämme salaisuudet tähän materiaaliin.
Nappaa taskuun! 

Saatavilla pian.

Miksi valita meidät?

Mitattavaa tulosta

Jos jokin toimenpide ei tuota sinulle mitattavaa tulosta, emme tee sitä. Olemme sitoutuneita tuottamaan sinulle lisäarvoa.

jatkuva raportointi

Kaikki palvelumme tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tuloksista raportoidaan jatkuvasti ja optimointia tehdään koko ajan.

pidämme huolta

Yhteistyössä kanssamme et joudu miettimään mitä tapahtuu vaan olemme yhteydessä asiakkaisiimme jatkuvasti ja kerromme missä mennään ja mitä tehdään.
2021 © Idea Markkinointi Oy